Nieuw seizoen Reisadvies Negatief van start


Op 26 mei vertrekken we weer voor een nieuw seizoen van Reisadvies Negatief van Gideon van Aartsen/Novus Media Productions, uitgezonden in het najaar door de KRO. De eerste reis gaat voor de Leprastichting naar West-Papua in Indonesië. Ook staan er programma's van Save the Children en Liliane Fonds op het programma.

Nieuwe website online

Het werd hoog tijd om de website aan te passen. De oude was zooo 2005! De nieuwe website gaat mee met de tijd, is overzichtelijker en heeft nu ook een zoekfunctie. De basis blijft echter hetzelfde, informatie geven over Ludo Keeris en zijn werk als geluidstechnicus.

Film over Muziekpakhuis Amsterdam

Ange Wieberdink en Jet Homoet zijn begonnen aan een film over muziekscholen in Nederland, met als basis het Muziekpakhuis in Amsterdam. Veel scholen moeten bezuinigen. Hoe gaan de scholen daarmee om? Niet elke school kan overleven en moet sluiten. Andere scholen moeten hervormen. Muziekdocenten niet meer in vaste dienst, maar als free lance docent. Maar kan iedereen zomaar die omslag maken? De eerste draaidagen zitten erop. De finaciering is nog lang niet rond, maar men hoopt binnen afzienbare tijd voldoende fondsen in huis te hebben om een volwaardige film te maken.
Opnames Muziekpakhuis

 

Mood-trailer voor Vinexvrouwen gedraaid

Afgelopen weekend is er een zgn. mood-trailer gedraaid van Vinexvrouwen, een mogelijk nieuwe televisie-serie van Endemol voor NET 5. In een winderige en bij vlagen regenachtige vinexwijk in Hoofddorp zijn twee dagen gedraaid voor deze trailer. Alles werd uit de kast gehaald om het er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Geluid opnemen was lastig, niet alleen door de weersomstandigheden, maar ook vanwege de vliegtuigen van Schiphol. Toch is er op een zo goed mogelijke manier aan gewerkt om goed geluid te creëren.

Zeer geslaagde première Houdoe, luchtreiziger!

Afgelopen zaterdag was de eerste vertoning van de documentaire Houdoe, luchtreizger! van Joost Schrickx en Ludo Keeris. In een bijna uitverkochte Muzenval in Eersel genoten de aanwezigen van de film op groot doek. De reacties waren uitbundig en overweldigend. Joost en Ludo waren uitermate tevreden over de opkomst en de reacties. Na afloop werden niet alleen de makers, maar ook de hoofdpersonen in het zonnetje gezet.
Première Houdoe, luchtreiziger!Opnames telefilm Kris Kras afgerond

De afgelopen weken waren de opnames van de telefilm Kris Kras van regisseur David Grifhorst voor Endemol, waar Ludo de geluidsopnames voor gedaan heeft. De eerste opnames waren 12 juni in de buurt van het Spaanse Almeria en er werd op 17 juli afgesloten in de bossen op de Veluwe. Tussendoor waren nog opnames in Parijs, Venetië, Bussum en IJmuiden. Het was geen gemakkelijke klus, maar het interessante verhaal, de leuke acteurs en prettige crew maakte deze periode tot een memorabel avontuur. De film zal begin januari 2014 worden uitgezonden bij ZappBios.
Kris Kras op de set
Documentaire Ik Neem Je Mee positief in de media

De documentaire Ik Neem Je Mee van Ange Wieberdink / Stichting Zie-Zo kreeg veel goede en positieve aandacht in de media. Deze film, waar Ludo het geluid voor deed, vraagt aandacht voor gehandicapte kinderen van allochtonen. Deze worden vaak verstopt door hun ouders, binnen gehouden, de buitenwereld mag niet zien dat ze een gehandicapt kind hebben. De film laat zien dat het ook anders kan en dat het geen schande is als je kind gehandicapt is. .
Ik Neem Je Mee in het Parool